Erkend Taxateur

Erkend Taxateur in de regio Spakenburg - Amersfoort - Hilversum
Indien u een huis heeft gekocht zult u veelal een taxatierapport nodig hebben in verband met de financiering. Ook bij verbouwingen en/of oversluitingen van uw huidige hypotheek is een taxatierapport vaak nodig.

Hypotheekverstrekker
Een taxatie geeft hier antwoord op. Alle geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij een VBO makelaar / taxateur. Iedere VBO makelaar is als taxateur ingeschreven in het register van stichting SCVM en daarmee een gecertificeerde taxateur.

Erkend Taxateur
De VBO-taxateur is gecertificeerd, geregistreerd bij het kwaliteitsregister SCVM en aangesloten bij een van de erkende taxatie-instituten. Dat betekent dat de taxateur:


Onze taxateur is aangesloten bij het VBO (Vereniging VBO Makelaar) en ingeschreven in het SCVM register. Hierdoor heeft u de zekerheid dat ons taxatierapport zal worden geaccepteerd door uw geldverstrekker.

SCVM (Stichting Certificering VBO Makelaars)

De gecertificeerde VBO Makelaars, staan ingeschreven in het register van de Stichting Certificering VBO Makelaars (SCVM) en voldoen aan de kwaliteitseisen van (hypothecair) financiers, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Bovendien zijn gecertificeerde SCVM Makelaars erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie) en de 'vereniging eigen huis'.

Gecertificeerde makelaars voldoen aan zware kwaliteitseisen, die zijn geformuleerd in Europese Norm (EN) 45013. De certificeringseisen worden opgesteld door een certificerende instelling, in het geval van de SCVM is dat Det Norske Veritas (DNV), gevestigd te Rotterdam. Op het certificeringproces wordt toezicht gehouden door een waarborgcommissie waarin vertegenwoordigers zitten uit de makelaarsbranche, de afnemers van makelaarsdiensten en externe deskundigen.

Website: http://www.scvm.nl/

VBO (Vereniging VBO Makelaar)

De VBO is de snelst groeiende en meest actieve brancheorganisatie voor makelaars in onroerend goed. De ruim 850 aangesloten makelaars stellen de consument centraal en staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De VBO Makelaars zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst om hun vakkennis bij te houden. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen is de VBO Makelaar gehouden aan de gedragscode. Op het handelen wordt toegezien door een onafhankelijk tuchtcollege. Kortom bent U op zoek naar een makelaar die de beste diensten levert voor de scherpste tarieven? Volgens de uitkomst van het makelaarsonderzoek van de Vereniging eigen Huis en de Consumentenbond bent u dan bij de VBO Makelaar aan het juiste adres! De VBO Makelaar, díe weet waar u zich thuis voelt.

Website: www.vbo.nl